Hoitava Hengitys HB®


Hoitava Hengitys HB® on liikahengityksen aiheuttamia ongelmia hoitava menetelmä. Nämä ongelmat johtuvat esim. suun kautta hengittämisestä (joko nenähengittäminen on hankalaa tai suuhengityksestä on tullut vain tapa), pinnallisesta, raskaasta tai kiihkeästa hengittämisestä.
Liiallisen keuhkotuuletuksen (hyperventilaatio) oireiluna voi esiintyä kuorsausta, unihäiriöitä, päänsärkyä, puutumis- tai muita kehollisia oireita, jatkuvaa väsymystä, jopa uupumusta. Saatat huokailla, haukotella ja mielialasi heittelevät. Ehkä kärsit toistuvista hengitystietulehduksista, niiskutat. Ilma ei riitä laulaessa. Hengästyt liian nopeasti ja urheillessa suoritukset jäävät alle toivotun.
Hoitava Hengitys HB® -menetelmän on kehittänyt ja jalostanut Marketta Manninen useiden vuosien aikana Buteyko-ohjaajana tehtyjen huomioiden perusteella. Harjoitukset ovat lempeitä ja yksinkertaisia tehdä.

Teoriaosuudessa selvennetään, minkälainen hengitys on terveydellemme edullista ja minkälainen haitallista. Tieto poikkeaa yleisesti opetetusta hyvän hengityksen opista. (Esimerkiksi nopea hengästyminen ei kerrokaan pelkästään huonosta kunnosta ja että krooninen nenän tukkoisuus ei olekaan välttämättä pysyvää).  
Usein ymmärretään, että on tärkeätä hengittää paljon ilmaa sisään, jopa rentoutuaksemme. Näin ei kuitenkaan ole. Hengitys on toimintaan suhteutuva tapahtuma – lepotilassa hengityksen pitää olla lepohengitystä; äänetöntä, ulospäin näkymätöntä, pientä volyymiltaan, kuitenkin niin sanottua syvähengitystä. Elimistö saa riittävästi happea vähemmälläkin hengityksellä. 

Kun liikuntaelimistön toiminta lisääntyy, esim. urheilusuorituksen yhteydessä, hengitys voimistuu automaattisesti. Se on seurausta lisääntyneestä hiilidioksidin tuotannosta, jolloin hengästymisen avulla poistetaan ylimääräistä hiilidioksidia. Kun O/CO2 -tasapaino on kunnossa, O-molekyylin irtautuminen veren hemoglobiinista kohdekudokseen pääsee tapahtumaan ja voimme hyvin!
Hengitys on siis tie hyvinvointiin!
Ääntöhengitys, myös laulaessa, vaatii usein puuttumista liiallisen ilmamäärän käyttöön; tuttu sanontahan on, että liian suuri ilmamäärä tukahduttaa laulajan! Liiallinen hengitys laulaessa häiritsee siis itse tekniikkaa, mutta aiheuttaa myös helposti  hyperventilaatio-oireita (huimaus, sydämen tykytys, kylmät kädet ja jalat, epätodellnen olo, huonovointisuus)


Hengitysharjoitukset ovat tehokkaita ja yksinkertaisia ja niitä säännöllisesti tekemällä voit saavuttaa huomattavia terveyshyötyjä. Ensimmäisiä muuttuvia asioita on esim. kuorsauksen väheneminen ja unenlaadun paraneminen. 

Hengitysharjoitusten oikein tekeminen on tärkeää. Siksi varaan hyvin aikaa harjoitusten yhdessä tekemiseen ja myös tarkistamiseen seurantakerroilla.
Aloitamme kolmen (3) kerran hoitosarjalla, jonka jälkeen tarvittaessa voidaan käyttää yksittäisiä harjoituskertoja.
Hoitosarja 3x hinta on 250,00 (sis alv 24%) eli 83,30/kerta. Varaan aikaa 75-90 min/kerta. 
Yksittäisen hoitokerran hinta on 80,00 (sis alv 24%) ja varaan siihen aikaa 60 min.

BreathWell - VoiceWell - SingWell


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti