Kirsi & CVElämä on vienyt ja kuljettanut minua ihmeellisesti ja monin eri tavoin. Asioilla on ollut tarkoituksensa, vaikka aina en ole tiennytkään, mihin kaikkeen ne johtavat. Olen opiskellut ja kokenut monia asioita elämässäni. Olen nähnyt maailmaa ja saanut tavata ja tutustua moniin eri alojen ihmisiin. Mielenkiinto ääntä, laulamista ja hoitotyötä kohtaan on sammumaton ja se vie minua erilaisille kursseille niin koti- kuin ulkomaille.
  
Yli  25 vuoden kokemus asiakkaiden parissa on osoittanut, että jokainen asiakas on oma yksilönsä ja jokaisella on oma "tarinansa" kun hän saapuu vastaanotolleni.. Siksi hoitaessani käytän hyvin erilaisia hoito- ja kuntoutuskeinoja tarpeen mukaan - asiakaslähtöisesti. 

Elämäni polkuja
LAULAJA: Olen valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 1985 Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta pääaineenani laulu. Lauluopintoja olen sen jälkeen jatkanut ensin S-A:n ylimääräisenä opiskelijana, jolloin tein laulun B-tutkinnon ja sen jälkeen yksityisesti. Laulajan koulutukseeni on kuulunut mm. laulupedagogiikkaopinnot. Käyn edelleen kontrollitunneilla sekä myös erilaisilla laulunopetukseen liittyvillä (myös rytmimusiikin laulunopetus) kursseilla kehittyäkseni laulajana ja opettajana. Näistä mainitsen tässä Estill Voice Training -kurssit. Koska em. menetelmä perustuu tietynlaiseen fyysiseen laulutekniikan ja varsinkin kurkunpään liikkeiden mallintamiseen, olen pystynyt tarkentamaan hoitotyötäni kurssilta saamani opin perusteella.
Jo Sibelius-Akatemiassa opiskellessani olin hyvin kiinnostunut pedagogiikan lisäksi ihmisen anatomiasta, fysiologiasta, biomekaniikasta varsinkin lauluun sovellettuna. Siksi olen kouluttautunut myös äänenhuoltoon liittyviin hoitoalan ammatteihin.

HIEROJASTA OSTEOPAATIKSI JA VOICE MASSAGE –TERAPEUTISTA VOICEWELL-HOITAJAKSI:
Koulutetuksi hierojaksi valmistuin keväällä 1990 ja aloitin välittömästi osteopatiaopinnot. Sitten aloitin Voice Massage –terapiaopinnot ja olen valmistunut ensimmäiseltä VM-kurssilta v. 1990 kesällä. Siitä lähtien olen tehnyt töitä pääsääntöisesti asiakkaiden äänenkäyttöön, hengitykseen ja purentaan liittyvien toimintojen helpottamiseksi. Siis jo yli 25 vuoden ajan! Osteopaatiksi valmistuin v. 1994.
Osteopaattina ja ammattiäänenkäyttäjänä ymmärsin, että keho on iso kokonaisuus, jonka hoitoon ja toiminnan muutoksiin tarvitaan erilaisia käsittelykeinoja. Pehmytkudoskäsittelyn lisäksi hoitokeinoina käytän mm. faskiaketjujen käsittelyä, nivelartikulointia ja –mobilisointia. Myös äänellinen ohjaus kuuluu keinoihini.
Em. asioista johtuen olen kehittänyt VoiceWell-menetelmän tamperelaisen kollegani Kicka Leppäsen kanssa (ks. www.voicewell.fi) .

ASAHI-ohjaaja vuodesta 2016: suomalainen Asahi-terveysliikunta pohjaa itämaisiin keho-mieliliikuntamuotoihin (tai ji, chi qong), mutta se on tuotu lähemmäs länsimaista ihmistä niin, että ns. sarjoja on hieman lyhennetty ja helpotettu fyysisesti. Kuitenkin ajatuksen, aistimisen, tuntemisen läsnäolo liikkeessa on säilytetty. Asahi on erinomaista kehomieli-liikuntaa - läsnäolon liikuntaa. 
Asahiin kuuluu useita eri tasoisia sarjoja; usein siitä tunnetaan vain perussarja. Muut sarjat ovat II-, III-, kunto-, ja voima-asahi sekä tuolisarja niille, joiden on vaikea tehdä sarjaa seisten ja myös perussarjan sovellus, jonka voi tehdä makuuasennossa.
 Jatkan edelleen kouluttautumista syvä-asahiohjaajaksi ja toivon valmistuvani vuoden 2018 aikana.
Tällä hetkellä pidän asahi-tunteja Pornaisissa kansalaisopistossa ja lyhytkursseja (3-5x tutustumistunteja) tilauksesta eri paikkakunnilla.CURRICULUM VITAE

 Täydennyskoulutukset:
-Seminar for Neck, voice and swallowing disorders, Walt Fritz, FT, MFR, Birmingham 2019
 -Laryngeal Manual Treatment = kurkunpään rakenteiden käsittely/osteopatia: yksityisiä osteopatiaopintoja  kurkunpään tutkimisessa ja hoitamisessa DO Jacob Liebermannin johdolla Lontoossa 2012 lähtien
-Laryngeal Manual Treatment = kurkunpään rakenteiden käsittely/osteopatia: Laryngeal Manipulation in Osteopathy -kursseja Jacob Liebermanin johdolla 2015, Lontoo ja Hampuri
-Laulu: Estill VoiceTraining: level 1,2  2012-2013 Helga Westmark ja Dorte Hyldstrup, Helsinki
-Laulu: Osteopathy in Singing: Ashley Stafford, Helsinki, Lontoo 2013-2014 kursseja ja yksityistunteja
-Faskiakoulutuksia: Thomas Meyers & James Earls, Lontoo 2010, Robert Schleipp & al Lontoo 2011, James Earls & al Helsinki, 2012
-Osteopatia: embryologia Markku Torvinen, Osteopatiakoulu Atlas, 2014. Kraniaalihoito Markku Torvinen, Osteopatiakoulu Atlas, 2014. 
Muita osteopatiakursseja: Raskausajan ja lasten hoito: Giles Glegghorn, Osteopathy in Singing: Ashley Stafford 2013-2014
-VoiceWell-hoito: perustaja ja kehittäjä yhdessä Kicka Leppäsen kanssa 2008 alkaen.

-Footbic(r) -jalkojesi punttisali, sertifioitu ohjaaja, Somatic Center/A. Kärnä ja T. Schoultz 2019
-HoitavaHengitys HB(r) sertifioitu ohjaaja , Marketta Manninen 2018
-Asahi-terveysliikunta/ohjaajakoulutus: Timo Klemola, Fine Vision 2016, 2017 ja koulutus jatkuu edelleen.
-EFT (Emotional Freedom Techniques) ja Matrix Reimprinting: Karita Palomäki 2014, Penny Croal Lontoo 2015, 
-Meta Health: Karita Palomäki, 2014-2015 ja Helena Kujama 2014-2015. PERUSKOULUTUKSET:

-Musiikin maisteri Sibelius-Akatemia, Helsinki 1985, kirkkomusiikkilinja, pääaineena laulu
-laulu B-tutkinto 1987, klassinen
Laulunopettajana viimeisempänä ja pisimpään Marjut Hannula. Muita aiempia opettajia; Tellervo Pajamies, Raili Kostia, Esa Ruuttunen. Lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia kursseja. Ulkomaisia opettajia niin klassisella kuin popjazz-puolella useita.
-osteopaatti DO 1994, Kairon Instituutti
-Voice Massage -terapeutti, 1990, Leena Koskinen, Kuopio
-koulutettu hieroja Yksityinen hierontakoulu Juntunen, Lahti 1990

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti