Kirsi & CVElämä on vienyt ja kuljettanut minua ihmeellisesti ja monin eri tavoin. Asioilla on ollut tarkoituksensa, vaikka aina en ole tiennytkään, mihin kaikkeen ne johtavat. Olen opiskellut ja kokenut monia asioita elämässäni. Olen nähnyt maailmaa ja saanut tavata ja tutustua moniin eri alojen ihmisiin. Mielenkiinto ääntä, laulamista ja hoitotyötä kohtaan on sammumaton ja se vie minua erilaisille kursseille niin koti- kuin ulkomaille.
  
Yli  25 vuoden kokemus asiakkaiden parissa on osoittanut, että jokainen asiakas on oma yksilönsä ja jokaisella on oma "tarinansa" kun hän saapuu vastaanotolleni.. Siksi hoitaessani käytän hyvin erilaisia hoito- ja kuntoutuskeinoja tarpeen mukaan - asiakaslähtöisesti. 

Elämäni polkuja
LAULAJA: Olen valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 1985 Sibelius-Akatemiasta kirkkomusiikin koulutusohjelmasta pääaineenani laulu. Lauluopintoja olen sen jälkeen jatkanut ensin S-A:n ylimääräisenä opiskelijana, jolloin tein laulun B-tutkinnon ja sen jälkeen yksityisesti. Laulajan koulutukseeni on kuulunut mm. laulupedagogiikkaopinnot. Käyn edelleen kontrollitunneilla sekä myös erilaisilla laulunopetukseen liittyvillä (myös rytmimusiikin laulunopetus) kursseilla kehittyäkseni laulajana ja opettajana. Näistä mainitsen tässä Estill Voice Training -kurssit. Koska em. menetelmä perustuu tietynlaiseen fyysiseen laulutekniikan ja varsinkin kurkunpään liikkeiden mallintamiseen, olen pystynyt tarkentamaan hoitotyötäni kurssilta saamani opin perusteella.
Jo Sibelius-Akatemiassa opiskellessani olin hyvin kiinnostunut pedagogiikan lisäksi ihmisen anatomiasta, fysiologiasta, biomekaniikasta varsinkin lauluun sovellettuna. Siksi olen kouluttautunut myös äänenhuoltoon liittyviin hoitoalan ammatteihin.

HIEROJASTA OSTEOPAATIKSI JA VOICE MASSAGE –TERAPEUTISTA VOICEWELL-HOITAJAKSI:
Koulutetuksi hierojaksi valmistuin keväällä 1990 ja aloitin välittömästi osteopatiaopinnot. Sitten aloitin Voice Massage –terapiaopinnot ja olen valmistunut ensimmäiseltä VM-kurssilta v. 1990 kesällä. Siitä lähtien olen tehnyt töitä pääsääntöisesti asiakkaiden äänenkäyttöön, hengitykseen ja purentaan liittyvien toimintojen helpottamiseksi. Siis jo yli 25 vuoden ajan! Osteopaatiksi valmistuin v. 1994.
Osteopaattina ja ammattiäänenkäyttäjänä ymmärsin, että keho on iso kokonaisuus, jonka hoitoon ja toiminnan muutoksiin tarvitaan erilaisia käsittelykeinoja. Pehmytkudoskäsittelyn lisäksi hoitokeinoina käytän mm. faskiaketjujen käsittelyä, nivelartikulointia ja –mobilisointia. Myös äänellinen ohjaus kuuluu keinoihini.
Em. asioista johtuen olen kehittänyt VoiceWell-menetelmän tamperelaisen kollegani Kicka Leppäsen kanssa (ks. www.voicewell.fi) .


CURRICULUM VITAE

 Täydennyskoulutukset:
 -Laryngeal Manual Treatment = kurkunpään rakenteiden käsittely/osteopatia: yksityisiä osteopatiaopintoja  kurkunpään tutkimisessa ja hoitamisessa DO Jacob Liebermannin johdolla Lontoossa 2012
-Laryngeal Manual Treatment = kurkunpään rakenteiden käsittely/osteopatia: Laryngeal Manipulation in Osteopathy -kursseja Jacob Liebermanin johdolla 2015, Lontoo ja Hampuri
-Laulu: Estill VoiceTraining: level 1,2  2012-2013 Helga Westmark ja Dorte Hyldstrup, Helsinki
-Laulu: Osteopathy in Singing: Ashley Stafford, Helsinki, Lontoo 2013-2014 kursseja ja yksityistunteja
-Faskiakoulutuksia: Thomas Meyers & James Earls, Lontoo 2010, Robert Schleipp & al Lontoo 2011, James Earls & al Helsinki, 2012
-Osteopatia: embryologia Markku Torvinen, Osteopatiakoulu Atlas, 2014. Kraniaalihoito Markku Torvinen, Osteopatiakoulu Atlas, 2014. 
Muita osteopatiakursseja: Raskausajan ja lasten hoito: Giles Glegghorn, Osteopathy in Singing: Ashley Stafford 2013-2014

EFT (Emotional Freedom Techniques) ja Matrix Reimprinting: Karita Palomäki 2014, Penny Croal Lontoo 2015, 
Meta Health: Karita Palomäki, 2014-2015 ja Helena Kujama 2014-2015. PERUSKOULUTUKSET:

-Musiikin maisteri Sibelius-Akatemia, Helsinki 1985, kirkkomusiikkilinja, pääaineena laulu
-laulu B-tutkinto 1987 
Laulunopettajana viimesempänä ja pisimpään Marjut Hannula. Muita aiempia opettajia; Tellervo Pajamies, Raili Kostia, Esa Ruuttunen. Lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia kursseja. Ulkomaisia opettajia niin klassisella kuin popjazz-puolella useita.
-koulutettu hieroja Yksityinen hierontakoulu Juntunen, Lahti 1990
-Voice Massage -terapeutti, 1990, Leena Koskinen, Kuopio
-osteopaatti DO 1994, Kairon Instituutti
-VoiceWell-hoito: perustaja ja kehittäjä yhdessä Kicka Leppäsen kanssa 2008 alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti