sunnuntai 4. lokakuuta 2015

BeWell ~ VoiceWell ~ SingWell


TOIMITILANI OSOITE ON MANNERHEIMINTIE 35B, katutaso.


Hoitopäiväni Mannerheimintiellä Helsingissä ovat maanantai, keskiviikko ja torstai.
TÄSTÄ NETTIAJANVARAUKSEEN
Jos et löydä itsellesi sopivaa aikaa listoiltani, niin voin lämpimästi suositella hoitolassa työskenteleviä kollegoitani. Heidän yhteystietonsa löydät linkit-välilehdeltä. 

**************************************************************
Hei, olen Kirsi Vaalio, osteopaatti, HoitavaHengitys HB(r)-ohjaaja ja VoiceWell-hoitaja. Olen erikoistunut ääntö- ja hengitysväylän (hengityksen) hoitoon, joten tarjoamani hoidot käyvät aivan kaikille, koska kaikki hengitämme ja ääntelemme. 
Tällä sivustollani voit tutustua minuun ja niihin menetelmiin, joilla hoidan asiakkaitani.

OsteoVoice, Osteopatia, VoiceWell-hoito ovat manuaalisia eli käsin tehtäviä, perinteisiä hoitomuotoja. Niiden avulla tutkin sekä hoidan kurkunpään, niskan, leukojen alueen jännityksiä ja nivelten liikkuvuuksia sekä kurkunpään yleistä toimintamekanismia. Ääntöväylä on kuitenkin samassa rakenteessa kuin hengitysväylä - ja koko kehokin - joten hoito on hyvin kokonaisvaltainen.
Näissä hoidoissa sovelletaan perinteisien hoitomuotojen tekniikoita ja periaatteita (osteopatia, pehmytkudoskäsittelyt, faskiakäsittelyt) äänentuottoelimistön toiminnan vapauttamiseksi. Tutkin ja hoidan myös yleisiä ryhti- ja asentomuutosten aiheuttamia vaivoja kehossa ja sen toiminnoissa, esim. hengityksessä.
Hoito on aina rauhallista, hidasrytmistä ja samalla rentouttavaa.


Ääniongelmat voivat ilmentyä monin eri tavoin: ääni käheytyy, väsyy tai painuu, kurkunpään alueella tuntuu kipua, särkyä, pistoa tai palantunnetta, artikulaatio on epäselvää, ääniala kaventuu. Usein ääniongelmiin liittyy epäsopiva hengitystapa.

Ääniongelmat voivat johtua pitkään jatkuneesta, tilanteeseen nähden rasittavasta äänenkäytöstä esim. ääniammattilaisilla, kuten laulajat, näyttelijät, opettajat, papit ja kanttorit, lastenohjaajat, liikunnanohjaajat jne. Tähän liittyy hyvin usein myös epäsopiva hengitystapa. Myös flunssien ja muiden sairauksien jälkitilat voivat jättää jälkensä hengitykseen ja äänenkäyttöön.

Toimintaan nähden esopiva hengitys vaikuttaa suoraan yleiseen hyvinvointiimme. Tapa hengittää liikaa uskomusten tai erilaisten väärinymmärryksien takia aiheuttaa monia kehon ja mielen ongelmia.

Hengitystä erityisesti hoitavia menetelmä ovat:
Hoitava HengitysHB® , Buteyko, psykofyysinen hengitysohjaus, BreathingCoordination. Kertomalla hengityksen perusteista, hoitamalla hellävaraisesti herkkää hengitysmekanismia ja kotiharjoiteilla autan asiakasta kohti parempaa hyvinvointia ja äänenkäyttöä.

Hengitykseen liittyviä ongelmia ovat: liikahengitys, kuorsaus, hengenahdistus, limakalvojen kuivuus, huimaus, pyörrytys,käsien ja jalkojen pistely, päänsärky, kivut rinnan alueella, ahdistus, jännittyneisyys, masennus, ärtyneisyys, stressi.

Kaikkiin näihin voi liittyä leuan, kielen, suunpohjan, niskan ja koko kehon kattavia jännitystiloja. Ja tietysti myös toisinpäin: kaikki keholliset toimintahäiriöt vaikuttavat myös ääntö- ja hengitysväylän toimintaan.

Myös mielellä ja sillä, miten reagoimme ympäristöömme on suuri vaikutus kehomme hyvinvointiin. Kun ei ole soveliasta sanoa kaikkea, mitä haluaisimme, puremme hammasta tai kuinka ahdistus puristaa kurkkuamme epäselvissä ihmissuhteissa. Kun kiivastumme, hengitys kiihtyy ja olemme valmiina taistoon. Olemme siis varuillamme koko ajan - taistele, pakene tai jähmety. Tämä nykypäivän vitsaus kuluttaa voimavarojamme suuresti ja vaikuttaa hyvinvointiimme monin eri tavoin.
Miksi et huoltaisi itseäsi säännöllisesti niinkuin huollamme esim. autojamme? Öljyämme, tankkaamme, säädämme - suo se myös itsellesi hyvinvointisi tähden!


FaceBookissa OsteoVoice - Kirsi Vaalio
FaceBookissa VoiceWellkeskus, HelsinkiKirsi Vaalio

Osteopaatti

VoiceWell-hoitaja
MuM, laulaja

0400 433 629
kirsivaalio (at) gmail.com

vastaanotto ke, to (ma/pe tarkista ajanvarauksesta):
VoiceWell-keskus, Helsinki
Humalistonkatu 5 B 26, katutaso
(käynti B-rapun kautta) 


******************************************************
Vastaanotto Halkiassa (Pornainen) ti ja pe 
Iso-Nikulantie 141, 07190 
VARAUKSET VAIN PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTILLA:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti